• 01 ΣΕΠ 15
    • 0

    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – Open Hardware 4 Highschools (OH4HS)

    ****************************************************************

    ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!

    Αν και ο αριθμός αιτήσεων υπερβαίνει τον αρχικά προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 9/11/2015 έγιναν δεκτές. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επαναληφθεί αντίστοιχος εργαστηριακός κύκλος στο προσεχές μέλλον.

    ****************************************************************

    Το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων (http://dsmc2.eap.gr/) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, οργανώνει τον κύκλο εκπαίδευσης Open Hardware 4 High Schools (OH4HS) που  απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γυμνασίων και λυκείων της χώρας ειδικοτήτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με το ανοικτό υλικό και ιδιαίτερα την αναπτυξιακή πλατφόρμα Arduino, ώστε να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν στην διδακτική πράξη. Για το σκοπό αυτό, στο σχολείο του κάθε συμμετέχοντα θα διατεθεί σχετικό υλικό (πλακέτες, αισθητήρες, αρθρώματα κλπ).

    Το σεμινάριο είναι δωρεάν, ακολουθεί τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης και συνοδευτικό υλικό μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιλεγμένα σχολεία για επιτόπου επίδειξη των συστημάτων. Για την επιτυχή ολοκλήρωση θα απαιτηθεί και υλοποίηση από τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν μιας πρότυπης εκπαιδευτικής άσκησης με το υλικό που θα τους παρασχεθεί και θα μείνει στην κατοχή των σχολείων τους. Οι καλύτερες ασκήσεις που θα υλοποιηθούν, θα βραβευθούν. Η έναρξη του σεμιναρίου προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο του 2015 και η προβλεπόμενη διάρκεια των διαλέξεων είναι 2 μήνες. Η ολοκλήρωση του σεμιναρίου και η πραγματοποίηση του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια αυτού.

    Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης του σεμιναρίου μπορείτε να στείλετε με mail στη διεύθυνση (vfotop1@eap.gr) σύντομο βιογραφικό του υποψηφίου (όχι μεγαλύτερο από 1 σελίδα) καθώς και τη σχολική μονάδα στην οποία υπηρετεί και τα μαθήματα που διδάσκει σε αυτή. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

    Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί σχετική βεβαίωση από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

    Το σεμινάριο Open Hardware 4 High Schools (OH4HS) υλοποιείται υπό την αιγίδα του προγράμματος Computer Science For High School της εταιρείας Google.

    Το σεμινάριο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τα μέλη του Εργαστηρίου Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων Δρ. Βασίλη Φωτόπουλο (ΣΕΠ. ΕΑΠ), Αναστάσιο Σπηλιόπουλο και Αναστάσιο Φαναριώτη (Πληροφορικοί) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Θεοφάνη Ορφανουδάκη (Επ. Καθηγητή ΕΑΠ).

    Leave a reply →
Hide picture