• 19 ΟΚΤ 11
    • 0

    Εργαστηριακός Κύκλος Συστημάτων Μικροελεγκτών – ΕΚΣΜ

    Η IEEE Circuits and Systems Society (CASS), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων (Digital Systems and Media Computing Laboratory – http://dsmc2.eap.gr) της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), διοργανώνει και χρηματοδοτεί για πρώτη φορά τον «Εργαστηριακό Κύκλο Συστημάτων Μικροελεγκτών – ΕΚΣΜ». Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι μέλη του ΙΕΕΕ. Ο ΕΚΣΜ συντονίζεται από τον Καθηγητή Αθανάσιο Σκόδρα, διευθυντή του Εργαστηρίου Ψηφιακών Συστημάτων και Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος του IEEE, και η διδασκαλία του έχει ανατεθεί στον Δρ. Βασίλη Φωτόπουλο, συνεργάτη του Εργαστηρίου Ψηφιακών Συστημάτων. Προθεσμία δηλώσεων 5/11/2011.

    Καλούνται οι φοιτητές που:

    1. είναι μέλη (student members) του ΙΕΕΕ,

    2. είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα Τμήματα Πληροφορικής / ΗΜΜΥ / ΜΗΥ&Π / Φυσικής,

    3. διαθέτουν βασικές γνώσεις ψηφιακών συστημάτων & προγραμματισμού,

    4. έχουν άνεση στη χρήση υπολογιστή,

    5. έχουν (προαιρετικά) ικανοποιητική γνώση της Αγγλικής γλώσσας,

    να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν τον ΕΚΣΜ.

    Η διεξαγωγή του ΕΚΣΜ ακολουθεί τη μέθοδο της «Μεικτής Διδασκαλίας», δηλαδή με διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις, βάσει της μεθοδολογίας Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τις υποδομές του ΕΑΠ. Οι εργαστηριακές ασκήσεις πραγματοποιούνται στο χώρο των φοιτητών, οι οποίοι συνδέονται διαδικτυακά με συστήματα βασισμένα στην ανοικτού υλικού πλατφόρμα Arduino, τα οποία είναι εγκατεστημένα στο χώρο του Εργαστηρίου Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική.

    Ο ΕΚΣΜ θα διεξαχθεί από 14/11/2011 έως 17/12/2011 (5 εβδομάδες συνολικά). Θα πραγματοποιηθούν 4 τηλε-διασκέψεις (1 ανά εβδομάδα για τις πρώτες 4 βδομάδες του προγράμματος) και θα ολοκληρωθεί με τις τελικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων του ΕΑΠ στην Πάτρα. Η IEEE CASS καλύπτει τα έξοδα διαμονής των φοιτητών στην Πάτρα για την τελική εξέταση. Οι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις τηλε-διασκέψεις και να επιτύχουν στις τελικές εξετάσεις για να λάβουν βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του ΕΚΨΣ. Οι βεβαιώσεις θα απονεμηθούν μετά την ολοκλήρωση της τελικής εξέτασης, μόνο στους επιτυχόντες.

    Ο μέγιστος χρόνος που θα πρέπει να αφιερώσουν οι φοιτητές υπολογίζεται σε 10 ώρες ανά εβδομάδα. Επομένως για την ολοκλήρωση του ΕΚΨΣ θα απαιτηθούν 50 ώρες, για μελέτη, διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων και συμμετοχή στις τηλε-διασκέψεις.

    Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν μέσω email skodras@ieee.org και θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον αριθμό μέλους ΙΕΕΕ και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, όπου θα αναφέρονται και οι βαθμολογίες όλων των μαθημάτων του φοιτητή που είναι σχετικά με το πρόγραμμα (μαθήματα ηλεκτρονικών, λογικού σχεδιασμού, γλώσσας προγραμματισμού κ.λ.π.)

    Leave a reply →
Hide picture