• 20 ΙΟΎΝ 17
    • 0

    Τα Remote Labs του DSMC στην έκθεση ΣΠΟΥΔΑΣΕ 2017

    Η Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας (Σ.Θ.Ε.Τ.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) θα παρουσιάσει τα Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά Προγραμμάτα Σπουδών που προσφέρει καθώς και δύο δωρεάν workshops σε θέματα εργαστηριακής εξάσκησης στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία εξ’αποστάσεως στις 24 και 25 Ιουνίου στο πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

    Παράλληλα στις 24 και 25 Ιουνίου, στον χώρο «Δεξαμενές Καθαρισμού» 17:00-20:00 η Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. θα πραγματοποιήσει δύο δωρεάν workshops, ένα εκ των οποίων θα προσφερθεί από το εργαστήριο DSMC με τίτλο:

    Open Remote Labs: εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), Θεοφάνης Ορφανουδάκης, Επίκ. Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Δρ. Βασίλης Φωτόπουλος, Τεχνική Υποστήριξη Εργαστηρίου και Αναστάσιος Φαναριώτης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής της Σ.Θ.Ε.Τ.

    To workshop θα παρουσιάσει τις μεθόδους κάλυψης των αναγκών εξ’αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης των φοιτητών πληροφορικής που αφορούν τεχνολογίες σχεδίασης ψηφιακών και ενσωματωμένων συστημάτων καθώς και σε εφαρμογές μικροελεγκτών στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT). Με τη συμμετοχή των συνεργατών του Εργαστηρίου Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων (DSMC) θα γίνει χρήση του λογισμικού πρόσβασης εξ’αποστάσεως στις εργαστηριακές δομές της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. και εκτέλεση σεναρίων προγραμματισμού σε περιβάλλον του μικροελεγκτή Arduino για τον χειρισμό αισθητήρων και περιφερειακών συσκευών.

    Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση και τις πληροφορίες δήλωσης συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Σ.Θ.Ε.Τ.

    Leave a reply →
Hide picture